Faširane šnicle od pasulja
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme:
-
Vreme kuvanja:
-
Ako ste ljubitelj pasulja i ne jedete meso ili želite jedan dan da izbegnete pravljenja obroka od mesa, ExtraFino je našao pravo rešenje za vas! Radi se o receptu za faširane šnicle od pasulja, koji ne zahteva puno sastojaka, brzo se priprema, a dobićete ukusno jelo koje će vas učiniti sitim.
Sastojci:
- 500g ExtraFino Gradištanac pasulja
- 2 jaja
- 1 crni luk
- 2,5dl mleka
- 3 kašike prezli
- 1 vezica peršunovog lišća
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- So
- ExtraFino mleveni biber
- Extrafino dodatak jelima
- Ulje (obično ili maslinovo)
Uputstvo:
- Preliti ExtraFino pasulj mlakom vodom i ostaviti da omekša.
- Ocediti pasulj, preliti hladnom vodom i kuvati ga poklopljenog, dok sasvim ne omekša, zatim ga umutiti da se dobije smesa kao pire.
- Iseckati crni luk i beli luk na veoma sitne komadiće i sve umešati u pire od pasulja.
- Iseckati zemičke, preliti ih mlekom, iscediti i dodati u smesu od pasulja. Zatim umutiti jaja i dodati njih.
- Začiniti (so, biber, ExtraFino dodatak jelima, korijander, isitnjen peršun), nakon toga dodati prezle, i sve dobro umešati.
- Od smese napraviti manje šnicle i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju finu braon-rumenu boju.
*Ili poređati po tepsiji na papir za pečenje i preliti sa par kapi ulja. Peći na 185°C. - Poslužiti uz skuvani ExtraFino kočanski pirinač.