Faširane šnicle od pasulja

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme:

  • Vreme kuvanja:

  • Ako ste ljubitelj pasulja i ne jedete meso ili želite jedan dan da izbegnete pravljenja obroka od mesa, ExtraFino je našao pravo rešenje za vas! Radi se o receptu za faširane šnicle od pasulja, koji ne zahteva puno sastojaka, brzo se priprema, a dobićete ukusno jelo koje će vas učiniti sitim.

Sastojci:

  • 500g ExtraFino Gradištanac pasulja
  • 2 jaja
  • 1 crni luk
  • 2,5dl mleka
  • 3 kašike prezli
  • 1 vezica peršunovog lišća
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • So
  • ExtraFino mleveni biber
  • Extrafino dodatak jelima
  • Ulje (obično ili maslinovo)

Uputstvo:

  1. Preliti ExtraFino pasulj mlakom vodom i ostaviti da omekša.
  2. Ocediti pasulj, preliti hladnom vodom i kuvati ga poklopljenog, dok sasvim ne omekša, zatim ga umutiti da se dobije smesa kao pire.
  3. Iseckati crni luk i beli luk na veoma sitne komadiće i sve umešati u pire od pasulja.
  4. Iseckati zemičke, preliti ih mlekom, iscediti i dodati u smesu od pasulja. Zatim umutiti jaja i dodati njih.
  5. Začiniti (so, biber, ExtraFino dodatak jelima, korijander, isitnjen peršun), nakon toga dodati prezle, i sve dobro umešati.
  6. Od smese napraviti manje šnicle i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobiju finu braon-rumenu boju.
    *Ili poređati po tepsiji na papir za pečenje i preliti sa par kapi ulja. Peći na 185°C.
  7. Poslužiti uz skuvani ExtraFino kočanski pirinač.