Riba na pirinču
-
Kategorija: Slano
-
Vreme pripreme:
-
Vreme kuvanja:
-
Kada nemate ideju šta biste za ručak, a želite nešto brzo, ukusno i lagano riba je uvek savršeni izbor. Takođe, idealna je za dane posta. Zbog toga vam je #ExtraFino danas pripremio posni recept, ribu na pirinču.
Sastojci:
- 5-6 šnicli šarana
- 3-4 kafene šoljice ExtraFino pirinča dugog zrna
- 2 veća praziluka iseckana
- 1 rendana šargarepa
- 1 koren rendanog peršuna
- 1 koren rendanog paštrnaka
- 4-5 čena belog luka (iseckano)
- Veća veza seckanog peršuna
- 2 kašičice suvog bosiljka
- Kašičica ExtraFino dodatka jelima
- So
- 2 supene kašike aleve paprike
- ExtraFino mleveni biber
- Suvi djumbir
- 1-2 paprike
- 1 paradajz
- 2-3 kašike maslinovog ulja
Uputstvo:
- Oprati ExtraFino pirinač dugog zrna i staviti ga u tepsiju.
- Dodati praziluk, šargarepu, peršun, paštrnak, beli luk, bosiljak, a zatim maslinovo ulje.
- Naliti vodu, duplu količinu vode u odnosu na pirinač.
- U pirinač se mogu dodati iseckan paradajz i paprika.
- Šnicle šarana se prethodno posole, i pospe se aleva paprika i ExtraFino dodatak jelima po njima.
- Peći u rerni dok se pirinač ne skuva na 180-200C, oko 1h 15min.