Riba na pirinču

  • Kategorija: Slano

  • Vreme pripreme:

  • Vreme kuvanja:

  • Kada nemate ideju šta biste za ručak, a želite nešto brzo, ukusno i lagano riba je uvek savršeni izbor. Takođe, idealna je za dane posta. Zbog toga vam je #ExtraFino danas pripremio posni recept, ribu na pirinču.

Sastojci:

  • 5-6 šnicli šarana
  • 3-4 kafene šoljice ExtraFino pirinča dugog zrna
  • 2 veća praziluka iseckana
  • 1 rendana šargarepa
  • 1 koren rendanog peršuna
  • 1 koren rendanog paštrnaka
  • 4-5 čena belog luka (iseckano)
  • Veća veza seckanog peršuna
  • 2 kašičice suvog bosiljka
  • Kašičica ExtraFino dodatka jelima
  • So
  • 2 supene kašike aleve paprike
  • ExtraFino mleveni biber
  • Suvi djumbir
  • 1-2 paprike
  • 1 paradajz
  • 2-3 kašike maslinovog ulja

Uputstvo:

  1. Oprati ExtraFino pirinač dugog zrna i staviti ga u tepsiju.
  2. Dodati praziluk, šargarepu, peršun, paštrnak, beli luk, bosiljak, a zatim maslinovo ulje.
  3. Naliti vodu, duplu količinu vode u odnosu na pirinač.
  4. U pirinač se mogu dodati iseckan paradajz i paprika.
  5. Šnicle šarana se prethodno posole, i pospe se aleva paprika i ExtraFino dodatak jelima po njima.
  6. Peći u rerni dok se pirinač ne skuva na 180-200C, oko 1h 15min.