Čokoladna torta sa ExtraFino lešnicima i bademima

  • Kategorija: Slatko

  • Vreme pripreme: 50 minuta

  • Vreme kuvanja:

  • Ako ste u potrazi za jednostavnim receptom za tortu, koju ćete moći brzo i lako da pripremite, i pri tom ne sadrži puno kalorija, ExtraFino ima rešenje za vas! Verujemo da će ova ukusna torta, puna lešnika i badema, koliko god se brzo pripremila, još brže nestati.

Sastojci:

  • 115ml maslinovog ulja
  • 110g braon šećera
  • 2 jaja
  • 2 kašičice kakaa
  • 110g ExtraFino badema
  • 75g ExtraFino lešnika
  • 2 kašike brašna
  • 85g izlomljene čokolade za kuvanje

Uputstvo:

  1. Zagrejati rernu na 180C i obložiti tepsiju papirom za kuvanje.
  2. Samleti ExtraFino bademe i lešnike u blenderu, izvaditi ih i ostaviti sa strane.
  3. U blender staviti maslinovo ulje i šećer i blendirati dok se ne sjedine.
  4. Dodati jaja i nastaviti miksati.
  5. U činiji spojiti sve suve sastojke (i prethodno samlevene lešnike i bademe) i dodati ih u smešu sa jajima u blenderu.
  6. Kada je cela smeša podjednako ujedinjena prebaciti je u veću činiju i umešati komadiće čokolade za kuvanje.
  7. Prebaciti sve u pripremljenu tepsiju i peći 30-32 minuta ( ili dok drveni štapić nakon bockanja sredine torte ne izađe čist).
  8. Sačekati da se torta ohladi do sobne temperature pre sečenja i serviranja.

*Blender nije neophodan, služi za olakšanu pripremu. Moguće je koristiti mikser ili mutiti ručno.