Čokoladna torta sa ExtraFino lešnicima i bademima
-
Kategorija: Slatko
-
Vreme pripreme: 50 minuta
-
Vreme kuvanja:
-
Ako ste u potrazi za jednostavnim receptom za tortu, koju ćete moći brzo i lako da pripremite, i pri tom ne sadrži puno kalorija, ExtraFino ima rešenje za vas! Verujemo da će ova ukusna torta, puna lešnika i badema, koliko god se brzo pripremila, još brže nestati.
Sastojci:
- 115ml maslinovog ulja
- 110g braon šećera
- 2 jaja
- 2 kašičice kakaa
- 110g ExtraFino badema
- 75g ExtraFino lešnika
- 2 kašike brašna
- 85g izlomljene čokolade za kuvanje
Uputstvo:
- Zagrejati rernu na 180C i obložiti tepsiju papirom za kuvanje.
- Samleti ExtraFino bademe i lešnike u blenderu, izvaditi ih i ostaviti sa strane.
- U blender staviti maslinovo ulje i šećer i blendirati dok se ne sjedine.
- Dodati jaja i nastaviti miksati.
- U činiji spojiti sve suve sastojke (i prethodno samlevene lešnike i bademe) i dodati ih u smešu sa jajima u blenderu.
- Kada je cela smeša podjednako ujedinjena prebaciti je u veću činiju i umešati komadiće čokolade za kuvanje.
- Prebaciti sve u pripremljenu tepsiju i peći 30-32 minuta ( ili dok drveni štapić nakon bockanja sredine torte ne izađe čist).
- Sačekati da se torta ohladi do sobne temperature pre sečenja i serviranja.
*Blender nije neophodan, služi za olakšanu pripremu. Moguće je koristiti mikser ili mutiti ručno.