Kako napraviti savršeno hrskava pileća krilca?

Jednostavno ali ukusno predjelo ili glavno jelo, uz minimalno vremena za pripremu.
ExtraFino vam daje predlog za pripremu savršeno hrskavih i sočnih pečenih pilećih krilaca premazanim mešavinom začina.

Kako se prave?
Ovaj recept počinje sa pilećim krilcima, koja se blago preliju uljem. Sledeći korak jeste premazati krilca miksom začina. Krilca se poređaju na rešetke ili u tepsiju, zatim se stavljaju u rernu na visokoj temperaturi dok ne postanu hrskava i zlatno braon. Dodajte malo peršuna radi bogatijeg izgleda vašeg jela i spremni ste za posluživanje.

Saveti za pečena krilca:
Preporuka je da sami napravite kod kuće miks začina, po vašem ukusu, koji ćete utrljati u krilca pre pečenja. Dosta ljudi voli poznati barbecue iliti roštiljski ukus. Ako nemate vremena da ga pravite, slobodno kupite vašu omiljenu mešavinu začina u radnji. Predlažemo ExtraFino dodatak jelima sa povrćem, koji možete pronaći u sledećim maloprodajama: Mikromarket, Koka-Mar, Plus Cash&Carry, Aroma, Super Vero.
Da biste uštedeli vreme, pri kupovine, nađite krilca i batačiće koji su već odvojeni.
Uvek premažite krilca uljem pre dodavanja barbecue miksa. Ovo pomaže začinu da se zalepi za meso i da se zaštiti od gorenja u rerni.

Kako da napravite krilca da budu hrskava?
Trik je da ih poređate na rešetku koja se stavi na tepsiju, pa tek onda u rernu. Rešetka obezbeđuje da toplota cirkuliše svuda oko krilca i da će svaka tečnost koju krilca ispuštaju da padne dole u tepsiju, i na taj način će krilca da se prže umesto da se kuvaju u toj tečnosti.

Koliko dugo se peku krilca?
Krilca je potrebno peći dok ne postanu hrskava i zlatno braon boje. Ovo će trajati oko 45 minuta u rerni na oko 200 °C. Naš savet je da držite oko na krilcima kako biste pratili da začin ne izgori ili nepostane crn.

Prijatno!